SuperiorHealth Clinic

Proctor, Minnesota

SuperiorHealth Medical Group looked to us replace an aging clinic facility with a more spacious, advanced primary care clinic. We incorporated the heritage of Proctor into the design through railroad imagery carried throughout the facility.

This project was a more advanced clinical facility housed consisting of 10,000 sf. Working closely with clinic staff and physicians, a unique design was created for small clinic operations. By linking together admitting and reception to the nurse stations, efficient access to patient information was enhanced. Shorter corridors for nursing control to the exam rooms significantly increase operational efficiently. To support team collegiality and staff efficiency, provider offices are grouped at the end of the exam room corridors. Daylighting, natural materials, and colors to the northern Minnesota landscape are woven together to create a calming, relaxed environment.

Tags: Healthcare