North Boone High School

North Boone Community Unit School District

Wold worked with staff, board members, and community members to establish criteria for the design of the new 500-student high school. The facility was designed to easily accommodate a 250-student addition, added four years after the original building was constructed. The centrally located cafeteria offers a central gathering space for student activities and community events while student spaces are incorporated along supervised, locker-free corridors to provide visibility into the collaborative environments inside the classrooms and labs. Further unique features include:

  • Small theater with seating in the commons area
  • Two-story media hub, central to the building
  • Administration located with visibility of main entrance
  • Competition gym and two-station auxiliary gym
  • Four separate locker bays transitionally positioned between the commons and the academic wing