Laremont School

Gages Lake, Illinois

The new Laremont School (part of the SEDOL Cooperative) serves severe and profound disabled students from pre-school through twenty-one years of age. The new facility is built on land purchased adjacent to the existing SEDOL campus and involves a separate covered bus drop-off/pickup area, staff/visitor parking, playground and sensory garden areas. The new facility is state of the art and provides flexible classrooms, specialty rooms and spaces, therapeutic rooms, and administrative offices.

The design of the facility was rooted in the simplicity of nature and the growth of each student in daily activities and in their progression throughout the school. One design concept that became a priority was visual and tactile references. By incorporating materials, colors and images that centered around the theme of nature we were able to playfully incorporate the nature concept. 

Tags: Specialty